Tetőtérburkolatok

Hogyan álljunk neki a tetőtér beépítéséhez?

A tervezés megkezdése előtt érdemes vizsgálatokat végezni, amellyel a tető hiányosságai kimutathatók. Így tudjuk biztonságosan és hatékonyan feltérképezni a hőszigetelést egy zárt rendszerben. A falak szélességét, az áthidalók, a betonkoszorúk és a pilléreket. A kellő hozzá értéssel és technológiával készült tetőtérburkolatok beépítése akár 2-3 kategóriával is javíthatunk az energiahatékonyság terén, amennyiben a hozzá értő szakemberek betartják a technológiai utasításokat. Ezzel ugyancsak növelhetjük ingatlanunk értékét. Kérjen árajánlatot szakképzett kollégáinktól.

A kellő körültekintéssel, valamint a kiváló minőségű anyagokkal végzett munka a korszerű technológiával készült ablakok beépítése is hozzájárul a javuláshoz. Érdemes a már elkészült házunkat ismét egy hőkamerás vizsgálatát energia tanúsítóval elvégeztetni.

Mire figyeljünk oda a ház tervezésekor?

Az első lépés a tetőforma. Egy új ház építésekor, el kell dönthetnünk, hogy alacsony, meredek, vagy esetleg lapostetős legyen. Fontos szempont a ház funkciói, és hogy ezek a későbbiekben, hogy változhatnak. Ha tervezünk a közeljövőben gyermek alapítást, ami magával vonz egy bővítést, vagy a már nagyobb gyermekek részére önálló lakrészt, érdemes kihasználni a tetőtér adta lehetőségeket. A magas tetőteres kialakításánál a tetőtérbeépítése a legegyszerűbb megoldás. Nincs szükség az alapterület növelésére. Nem árt azért tisztában lenni, hogy fontos egészségügyi előírásoknak kell megfelelni akár új, akár régi ház utólagos beépítését tervezzük.

Milyen tetőterek alkalmasak a beépítésre?

A tetőtér beépítéséhez az ideális tetőszerkezet minél meredekebb annál több lehetőség van a kétszintes padlástér kialakítására. Érdemes tisztában lenni az egyes tetőtér formákkal, mert mindegyik más lehetőséget nyújt a kihasználásra. A nyeregtető előnye, hogy két egyenes orom falazatból, így felkínálja a lehetőséget, hogy térdfalas szerkezetet alakítsunk ki, ezáltal megnövelve a lakható terület. A terek egybenyílnak, tágas és egyedi terek létrehozásával.

A legkisebb hasznos terület négy oldalról ferde síkokkal határolt sátortető alkotja. Ez a forma a régi kockaházakra volt jellemző. Ehhez a kialakításhoz kevesebb faanyagra van szükség és így rengeteg pénzt spórolhatunk meg, a hátránya, hogy szűkös, nehezen kialakítható zegzugos térrel rendelkezik.

A hagyományos típusok, a manzárdtető melyet egy meredek és egy alacsony hajlásszögű sík határol. Az egyik oldalon nagyobb a belmagasság, így a kialakítandó lakás berendezése sokkal egyszerűbb feladatnak bizonyul.

A mai modern építészet azonban, már sokkal izgalmasabb és merészebb formákkal dolgozik. A luxusigényeket is kielégíti, melyhez már egyéni szabadon választott formákat is választhatunk. A fentiek ismerete jól jöhet a tetőtér beépítéséhez.

A tetőtér beépítésénél egy másik fontos mozzanat a világítás. Ahhoz, hogy egy helyiségben kellemesen érezzük magunkat, elengedhetetlen a természetes fény. Magyarországon egy jogszabály írja elő, hogy egyes helyiségek bevilágító felületének a nagyságát. Ami az alapterület 10%-a kell, hogy legyen. Minél alacsonyabb egy tetőtér hajlásszöge annál hosszabb ablakot érdemes választani.

Miért érdemes minket választani?

A tetőtér tűzvédelmi követelmények és ajánlások alkalmazása számos kérdést és problémát vet fel a tervezés, kivitelezés és a használata során. A tervezők, valamint a kivitelezők a tűzvédelmi szerkezetek kiépítésénél a spórolást látják. Rengeteg építészeti tervezőből hiányzik az a szemlélet mód, ami előtérbe helyezi a döntés hozatalnál a tűzbiztonság lényegét. Fontos, hogy a szakszerű kivitelezés során a megfelelő előírt anyagok kerüljenek beépítésre. Mi segítséget kínálunk, hogy elméleti és gyakorlati tudásunkkal biztosítsuk, a tűzbiztos tetőterek kialakításának érdekében.  Amennyiben felkeltettük érdeklődést, várjuk megkeresését.