Szárazépítési rendszerek

 

Mi is az a száraszépítés?

A száraz építés egy olyan technológia, melyet belsőépítészeti technológiákhoz alkalmaznak, az építési rendszerek közé nem kerül semmilyen felesleges víz. Ide tartoznak a faburkolatok, az álmennyezetek, és a mennyezetburkolatok, a válaszfal rendszerek, a padlók és az álpadlók.

Miért hasznos ez a fajta technológia?

A szárazépítés a legolcsóbb, a leggyorsabb és a legpraktikusabb megoldás a beépíthető lehetőségek közül. Évről évre növekszik, a gipszkaron felhasználás, mely jól bizonyítja, hogy ez az egyik leggyakoribb felhasználás. A munkálatok akár pár nap alatt is elkészülnek. Nincs száradási idő, ellenben a tégla építésű épületekkel szemben. A szállítás költségei is sokkal kedvezőbbek, hiszen jóval könnyebb anyag, mint a tégla. A hulladék felesleg pedig újra felhasználható, így megóvjuk környezetünket.

Milyen előnyökkel jár a szárazépítési rendszerek, gipszkartonok alkalmazása?

A kivitelezése válaszfalak, álmennyezetek, tetőtéri burkolatok, tűzgátló- és hangszigetelő szerkezetek.

A gipszkartonfal építése, egy hagyományos válaszfal szerkezetéhez képest jelentősen olcsóbb, gyorsabb és mivel száradási ideje sincs, ezáltal nem csak pénzt, hanem időt is megtakaríthatunk. Tökéletesen alkalmasak az elektromos vezetékek elvezetésére, csövek elrejtésére. Ezen felül alkalmas esztétikai  kivitelezésre is mint például az álmennyezet, rejtett világítás, és egyedi formák kialakítására.

 

Számos előnnyel is rendelkezik, ilyen többek között a kombinálthatóság, kisebb önsúllyal rendelkeznek, ugyanakkor épületfizikai tulajdonságai megegyeznek a hagyományos falazott válaszfalakkal. A vékonyabb szerkezetek jelentősen növelhetik az ingatlanok egyes területét és a későbbi változtatások sem jelenthetnek problémát.

 

  1. Hőszigetelő:

A fagyos tél gyakran próbára teszi a legpontosabban megépített ház hőszigetelő képességét. A megfelelő szigetelés nem luxus, hanem fontos eleme a takarékos energia felhasználásának és jó közérzetének megteremtése érdekében. Költséghatékony hőszigetelést biztosít az otthonának.

 

  1. Hangszigetelő:

A kéthéjú szerkezetek, valamint a hajlékony héjak együttrezgése által hatékonyan csökkentik bármilyen zaj vagy hang terjedését. Sokkal kevesebb helyet foglalnak, mint a hagyományos tégla.

 

  1. Esztétikus:                                                                    A gipszkarton hasznos tulajdonságai közé tartozik az is, hogy nem reped. A hőre nem tágul, így nem kezd el repedezni. A fugák csatlakozása rugalmas anyaggal van kitöltve.

 

  1. Környezetbarát:

 

A gipsz teljesen szagtalan, illatmentes. Az egészségre ártalmatlan, hiszen nem tartalmaz semmilyen olyan káros és veszélyes anyagok mely azt károsítaná. Kiváló tulajdonságai közé tartozik, hogy környezetbarát feldolgozási és gyártási technológia egészíti ki. Élettartama legalább olyan hosszú, mint a hagyományos szerkezeteké.

 

  1. Stabil:

A válaszfalak szerkezetét, speciálisan formázott acélprofilokból építik melyeket csúszó kapcsolattal, a Padlóhoz és a mennyezethez rögzítenek és ezt burkolják gipszkartonlapokkal.

 

  1. Teherbíró:

A gipszkarton szerkezetre biztonságosan rögzíthetünk különböző eszközöket, tárgyakat. Legyen szó csak egy képről vagy akár polcokról a különféle súlyokat is elbírja.

 

 

 

A gipszkartonprofilok a szárazfal építés alapjai, melyek gyors és könnyű megoldást jelentenek. A helyiségek közötti hangszigetelés a használhatóságának minőségét meghatározó eleme. A hangszigetelés jól védi a helyiséget a külső környezeti zajoktól. A hangszigetelőképesség nagymértékben függ, a  válaszfalak szerkezetétől, a szerkezetet kitöltő hangelnyelő terméktől, a gipszkarton lemezek vastagságától, típusától és rétegéinek számától.

 

A veszélyes hulladékot eredményező vagy ezzel kapcsolatos tevékenységnél betartandó alapvető követelmény, hogy törekedni kell a hulladék képződésének csökkentéséről, valamint újra hasznosításáról.