Akusztikai burkolatok

 

Az emberek különféle zajterhelésnek vannak kitéve nap, mint nap. Számukra védelmet nyújtanak az akusztikai burkolatok, melyek egyre magasabb igényeknek vannak kitéve ezáltal az építőanyagok és szerkezetekkel szembeni elvárásokat is növelik. Az akusztikai burkolatok kiépítését követelményeket szabványok és rendeletek szabályozzák, melynek cégünk maximálisan eleget tesz. Mi csak is olyan elemeket alkalmazunk, amelyek minden alapvető értékeket kielégítenek.

Cégünk olyan különleges esetekre kínál megoldásokat, mint hotelek, zeneiközpontok, vagy speciális akusztikai burkolatokat igénylő helyiségekre. Elismert minőségben a szárazépítés területén kínálunk megoldásokat. Minden általános elvárásra megoldást nyújtunk a gipszkartontól, a rögzítő elemektől, a fali és mennyezeti burkolatokig. Komplex rendszereink alkalmazásával, nem csak praktikus hanem esztétikus formát is varázsolunk. Az akusztikai burkolatok több rétetű szerkezetének köszönhetően tesz eleget a hangszigetelési követelményeknek. Az ilyen szerkezetek azonos, vagy eltérő típusú rétegekből áll össze például gipszkarton lapok és tömör szerkezetei elemekből, amelyek az üres térben puha és rugalmas szigetelő rétegeket választanak el egymástól.

Ezekkel a szerkezetekkel olyan hangszigetelés paraméterek érhetők el, amelyek csak nagyobb tömeggel, vagyis a falvastagság növelésével érhető el, ezt megfelelő vastagságú gipszkartonlapok alkalmazásával tehetjük meg. Kínálatunkban magas hangszigetelési igényekre használt lemezek széles skálája, is megtalálható, így minden várakozást felül múl. Az akusztikai funkciók mellett díszítési funkciókat is tölt be.

A dekorációs- és hangelnyelő burkolat perforált gipszkartonlapokból áll, amelyet a környező országokban komoly elvárásokat támasztő beruházásokon előnnyel alkalmaztak. A rendszer olyan speciális területen, mint a wellness részleg, a konferencia és a báltermek hangelnyelő födémjei vagy az íves felületek kialakítása szintén is megállja a helyét. A falak és mennyezetek burkolására alkalmazott gipszlapok széles választékát kínáljuk. A lapok gipsz magból és ragasztott kartonból épülnek fel. A lapok hátoldalán speciális akusztikai textília található fehér vagy fekete színben.

Az egyes helyiségek hangelnyelése és visszaverődése együttes hatás jellemzi. Ez különösen fontos az olyan helyiségekben, ahol az akusztikai követelmény magas elvárásoknak kell, hogy megfeleljen, mint például a színháztermek, előadótermek stb. A hagyományos gipszkarton lapok, kőzetgyapot, mennyezetburkoló lapok, megfelnek minden követelménynek az optimális hang elnyeléséhez.

A lapok ideálisan tompíjták az emberi hangok által keletkezett zajt, valamint csökkentik a hangvisszaverődést. Ez függ a lapok fajtájától, a felfüggesztés magasságától és az alkalmazott akusztikai burkolat vastagságától.

Az akusztikai burkolatok előnyei:

Javítja a hangminőséget

A hangelnyelés és a hangvisszaverődés együttes hatása jellemzi a megfelelő környezetet. Koncert, színház, konferencia, előadóterem, hotel az akusztikai burkolatok jelentősége fontos, és a nagy magasság elnyelése kiemelt szerepet kap. Ideálisan tompítják a zajokat és csökkentik a hangvisszaverődés. Karakterisztikája megegyezik az emberi hang frekvenciájával. A megfelelően kiépített, minőségi termékek alkalmazásával növelhetjük az akusztikai hangelnyelés szintéjét.

Egyedi, esztétikus külső

Nemcsak a lapok formája választható, de tetszőleges geometriai mintázatban is elérhető. A lapok lefestésével és kétszintű textil fedőréteggel nem csak vizuális effektusok érhetők el, hanem látványosan társíthatók más belsőépítészeti elemekkel is. A már elkészült akusztikai burkolatok beépítése után egy egybefüggő síkfelületet képeznek, pontosan illeszkednek, felületre erősíthetők a modulos álmennyezettel. A lapok elhelyezése gyors és egyszerű, szinte mindenben alkalmazható. Minden szabvány követelményeknek megfelelnek, magasfokú alkalmazhatóságot biztosítanak.